ارتقا مرکز به پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی

پیرو مصوبه هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی ارتقا یافت.

به دنبال مصوبات جلسه ششم آبان ماه هیأت امنای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی در جلسه مورخ ۲۶ آبان ماه سال‌جاری، ارتقای مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی به پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی را مصوب و ابلاغ کرد.
در نامه حجت الاسلام والمسلمین جعفری گیلانی رئیس هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم آمده است:
مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی به پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی با سه گروه پژوهشی: ۱) تدوین سازمان‌های دانش؛ ۲) سازمان‌دهی اطلاعات و مدارک و ۳) اشاعه اطلاعات و دانش تبدیل شود.

مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی مهرماه سال ۱۳۸۴ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های بالای خود توانست در طی زمان کوتاه از فعالیت‌های خود، دستاوردهای چشمگیری را در زمینه مدیریت اطلاعات اسلامی داشته باشد. مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی حاصل ادغام معاونت اطلاع رسانی سابق ـ وابسته به معاونت پژوهشی دفتر که عهده دار تحقیق و مطالعه و پیاده سازی اطلاع رسانی دینی و مدیریت اطلاعات اسلامی در بستر فناوری‌های نوین اطلاعاتی بود ـ و واحد اصطلاح‌نامه علوم اسلامی ـ وابسته به معاونت پژوهشی دفتر که در زمینه تولید ابزارهای استاندارد مدیریت بهینه اطلاعات و مدارک اسلامی از جمله اصطلاح‌نامه‌ها و فرهنگ‌نامه‌ها و بومی‌سازی استانداردهای بین‌المللی در حوزه اطلاعات و مدارک علمی اسلامی فعالیت می‌کرد ـ است.
تدوین و تکمیل اصطلاح‌‏نامه‏‌های علوم اسلامی و فرهنگ‏‌های مستند علوم به عنوان چهارچوب وپایه اساسی اطلاع‌رسانی نوین دینی، بازشناسی منابع و مدارک اسلامی و حوزه‏‌های وابسته (مکتوب، صوتی، تصویری و...) و معرفی‏ آن‌ها در قالب‏‌های علمی و استاندارد،‌ سامان‌دهی و طبقه‌ بندی اطلاعات دینی و تولید محتوای قابل عرضه در عرصه فناوری اطلاعات‏ و ارتباطات و شناسایی جدیدترین استانداردهای علمی و فنون اطلاع‌رسانی و به کارگیری آن‌ها در عرصه اطلاع‏‌رسانی دین‌پژوهی از اهداف این مرکز شمرده شده است.